Мултикултурализмът се провали, смятат от Института за дясна политика

12:44, 11 окт 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Мултикултурната идеология, която през последните десетилетия беше лансирана като консенсусна в голяма част от европейските елити, се превръща в сериозно предизвикателство пред оцеляването на Европа като общност, която генерира мир, икономическо развитие и висок стандарт на живот”, пишат в свой доклад от Института за дясна политика (ИДП).

И допълват, че мултикултурализмът “заплашва да превърне Европейския съюз в общество на цивилизационен разлом, което от люлка на една от най-могъщите цивилизации, съществували някога, да се превърне в арена на сблъсък между две от тях”. “Най-черният сценарий за континента в средносрочен и дългосрочен план е, в него да се обособят християнска и ислямска част, които непрестанно да генерират напрежение помежду си”, предупреждават от ИДП.

Рецептата за справяне с предизвикателствата на бежанската вълна според тях е в християнството, което “трябва да се превърне в основна характеристика на всички европейски общества”.

Първата задача пред европейските лидери е да не допуснат конфликтът, който гори в ислямския свят да се пренесе на територията на Европа. Затова Турция, Ливан и Йордания, които са в непосредствена близост до точката на конфликта, трябва да бъдат силно подпомогнати, като целта е мигрантският поток да спре до техните територии. За тези мюсюлмански държави е много по-лесно, от цивилизационна и културна гледна точка, да посрещнат и интегрират мигрантите в обществата си, казват още те.

И препоръчват конфликтът в Близкия изток да бъде скоростно прекратен, като за целта трябва да се използва цялата военна мощ, с която разполага Западният свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама