Симеон Дянков: Бойко Борисов е добряк, който отстъпва, ако му се оплакваш

12:25, 11 окт 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът и финансов министър в първия кабинет на Бойко Борисов Симеон Дянков определи премиера като добряк, който отстъпва пред хората които му се оплакват, особено ако се оплакват много.

Пред БТВ той уточни, че министър-председателят вече има много повече опит и това си личи от изявите му. Правителството пък оприличи като „народняшко“. Причина за това му сравнение бил фактът, че някои министри давали „народняшки идеи“.

Дянков не се нае да потвърди дали настоящият финансов министър Владислав Горанов, който беше негов заместник в първия кабинет на ГЕРБ, е близък до депутата на ДПС Делян Пеевски. Такива обвинения направи банкерът Цветан Василев преди дни. Той припомни, че по негово време Горанов е отговарял само за бюджета, а не за банковия сектор.

Според Дянков трябва да има незабавно увеличение на заплатите на учителите. По този начин секторът ще се раздвижи и ще могат да влязат повече млади хора в него. Парите за тази негова идея пък можело да дойдат от предвидените за нови изтребители.

Дянков, който доскоро беше ректор на Руската икономическа школа в Москва, разкри, че отива да преподава в Лондонското училище по икономика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама