Бойко Борисов не даде конкретен отговор за имунитета на Волен Сидеров

11:32, 11 окт 15 / Политика 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов не даде конкретен отговор дали трябва да бъде свален имунитетът на Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ се замеси в сериозен скандал в ранните часове на събота, след като реши сам да направи инспекция на магазин, за който имал информация, че в него се продават цигари без бандерол и наркотици.

При т.нар. обиск на Сидеров се стигна и до скандал с журналист на БТВ, а очевидци, твърдят, че политикът е бил пиян и си е позволявал да удря репортера.

По думите на Борисов парламентът и прокуратурата ще преценят какво трябва да стане от тук нататък, съобщава „Фокус“. Той беше категоричен, че такова поведение не може да бъде толерирано.

„Тъй като е лидер на опозиционна партия, не искам да се изказвам, защото утре някой ще каже, че съм повлиял на някое решение”, поясни Бойко Борисов.

„Има начин да се правят проверки. Няма сигнал по линия на ДАНС или МВР, който да не сме проверили. При борбата с контрабандата и акцизните стоки резултатите са толкова видими, че с радост бих отишъл да проверя магазин със Сидеров, ако ме покани, но не и по този начин“, каза още министър-председателят.

Той коментира и вчерашния атентат в турската столица Анкара, при който загинаха близо 100 души, а над 250 бяха ранени. Според него има нестабилност в региона, което е доста притеснително за всички страни на Балканите. Бежанската криза пък е нещо, за което България е зависима от Турция, добави Борисов.

„Ако турският премиер не влага толкова усилия да задържа бежанците на тяхна територия, те ще дойдат на нашата граница“, заяви премиерът.

Той взе участие при откриването на новопостроения храм "Успение Богородично" в столичното село Владая. Заедно с него беше и патриарх Неофит.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама