Трима възпитаници на МГ в Русе представят България на „Лидери за един ден“ в Брюксел

09:30, 11 окт 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Александрина Пенчева, Ана Михова и Ахмед Мшелиза са тримата ученици от Русенската математическа гимназия "Баба Тонка", избрани да представят България на тазгодишното издание на инициативата „Лидери за един ден“ (Leaders for a Day).

Тя ще се проведе на 13 и 14 октомври в Брюксел. 33-ма възпитаници на Джуниър Ачийвмънт Европа (на възраст 17-21 г.),  завършили програми за обучение по предприемачество, ще имат възможност да се срещнат с 33-ма изключителни европейски лидери.

Александрина Пенчева (с 29 точки от максимален брой 30 ), Ана Михова и Ахмед Мшелиза са положили изпит и са получили сертификат ESP с най- добър резултат за страната. В продължение на две години, те са членували в Клуб по предприемачество с ръководител Нели Тихомирова – преподавател по информатика и информационни технологии - и са се обучавали по програмите на Джуниър Ачийвмънт.

Александрина Пенчева и ръководената от нея учебна компания организира първата по рода си инициатива в България – Ден на кариерата за ученици, на която домакин бе Община Русе.

В рамките на иницативата „Лидери за един ден“, младите хора ще получат уникалния шанс да прекарат един ден с европейски лидер, да надникнат в света на висшето ръководство и да научат повече за това какво предлага такъв тип кариера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама