“Усмивки на брега” с над 250 певци и танцьори от България и Румъния

09:20, 11 окт 15 / Култура 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветнадесет творчески състава са заявили участие във Фестивала “Усмивки на брега”, организиран от Международната фестивална програма “Приятели на България”.

На 16 и 17 октомври, на сцената на Театър – вариете “Албена”, те ще се представят пред жури в състав: Мари Агасян – вокален педагог, Николай Манев – хореограф, преподавател в добричкото училище, развиващо профил изкуства “Св. Климент Охридски” и Иван Мандев – директор на Драматичен театър “Йордан Йовков”.

Второ основно училище “Н. Й. Вапцаров”, гр. Варна ще защити за пореден път получените награди от предходни конкурси на “Приятели на България” за развитие на извънкласните дейности, с участие на Духовия си оркестър, Мажоретния състав и Детски танцов състав “Варненче”.

С мажоретен и танцов състав ще се представи и Шабла. Мажоретките от Общинския детски комплекс в черноморския град и децата от Танцов състав “Бърборино” при Народно читалище “Зора 1894” готвят атрактивна програма.

От Смолян, за участие в празника, организиран съвместно с Местната инициативна рибарска група „Шабла – Балчик – Каварна”, ще пристигне Танцов състав “Родопчанче”.

С класически и модерни танци ще участват представителите на Общинския детски комплекс – Варна, а възпитаниците на Доротея Бальовска от Тутракан ще се състезават в категория музика с талантливи вокални изпълнители от Варна и Русе.

“Истината за Рибаря и Златната рибка” най-сетне ще бъде осветена, с добро чувство за хумор, от младите варненски театрали от “Сцена Арт Студио”.

За празничното настроение ще допринесат и специално нарисуваните картини на тема “Рибарска сполука” от Школата по изобразителни и приложни изкуства към ОДК “Малкият принц”, гр. Тервел.

Всички участници и гости на Фестивала “Усмивки на брега” ще имат възможност да видят и чуят автентични добруджански танци и песни. Народният хор “Добруджански гласове” и Танцовият състав “Стари добруджанци” при Народно читалище “Просвета 1900”, с. Соколово, Община Балчик ще претворят местните традиции и ще ги предадат на останалите млади участници в най-чистия им вид.

Фестивалът “Усмивки на брега” се реализира с безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма за развитие на Сектор „Рибарство” на Република България, финансирана от Европейски фонд за рибарство 2007 г. – 2013 г. и държавния бюджет на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама