Младежкият дом в Горна Оряховица става Център за култура и изкуствo

08:33, 11 окт 15 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изцяло нова визия ще придобие Младежкият дом в Горна Оряховица след реализирането на проект, изготвен от Община Горна Оряховица по програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020, съобщиха от кметската администрация.

Проектното предложение е по Приоритетна ос 2 „Зелен Регион”. Проектът е одобрен от главния архитект на Общината Аталия Братованова и има издадено разрешение за строеж.

В рамките на проектното предложение се предвижда реконструкция, преустройство и модернизация на Младежкия дом в културен център, музей и галерия.

На първия етаж ще се помещава музейната част, която включва туристически информационен център с офис посетители и вътрешен офис, мини кино с 5 D ефекти – до 12 места, магазини за сувенири и обслужващи помещения с различни експозиции. На втория етаж ще се помещава постоянната галерия, библиотека с читалня, изложбен архив, научен архив и мултимедийна зала.

В новата постройка ще се помещава многофункционална зала с капацитет 140-180 места. Към залата се предвижда сцена с две странични сцени, задна сцена и авансцена.

Над сцената ще се проектира кафе – „Скай”, което ще се използва за различни културни прояви, като кафе – театър, моно – спектакли, литературни четения и др.

Проектното предложение е разработено съвместно с побратимения на Горна Оряховица град Рошиори де Веде. Проектът, разработен от Община Горна Оряховица е изпратен за одобрение в гр. Кълъраш, Румъния, където се намира Управляващият орган на програмата INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама