Балнео комплекс на руска бизнесдама в Поморие излиза на търг за 3,8 млн. лв.

08:29, 11 окт 15 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балнео комплекс „Здравница Санмарина“ в Поморие е обявен за публична продажба от бургаския частен съдебен изпълнител Таня Маджарова, показа проверка на Topnovini.bg. Причината са дългове към „Токуда Банк“ на фирмата „Здравница Санмарина“ ООД, чийто управител е руската бизнесдама Елена Шилова. Същата е директор на транспортно-логистичната компания „ВТС-Регул“, притежава и хотел в Санкт Петербург.

Търгът за имота в Поморие тръгва с начална цена 3 854 068.10 лв. Оферти могат да се подават до 9 ноември в местния Районен съд.

Балнео комплекс „Здравница Санмарина“ се разпростира на терен от 47 903 кв.м. Състои се от 6-етажен хотел, 4-етажна курортна сграда със сутерен – учебен център и почивен дом, спортна база със закрит плувен басейн, сграда за енергопроизводство и магазин за промишлени стоки. Върху имотите има вписана ипотека и възбрана в полза на взискател.

Балнео комплексът се намира на 10 метра от морския бряг. Той е предназначен за лечение на хора с двигателни затруднения, наблюдавани от специалисти по рехабилитация. През март 2014 г. там се проведе първият конгрес „Здраве. Семейство. Хармония“, насочен най-вече към рускоезичните посетители. Политическата и икономическа ситуация в Русия, довела до значителния отлив на туристи от там през тази година, очевидно е оказала негативно влияние върху финансовото състояние на комплекса и е довела до затруднения в изплащането на задълженията му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама