БСП отряза „Атака“ да им отстъпи ред в парламента

19:19, 06 окт 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Атака“ са изпратили писмо, в което молят БСП да им отстъпи реда си за предложения по дневния ред на парламента в сряда, съобщи в профила си във Фейсбук лидерът на соцпартията Михаил Миков.

Националистите искали по-бързо да вкарат за обсъждане в пленарната зала проекторешението си за присъединяване на България към коалицията срещу „Ислямска държава“, предложена от руския президент Владимир Путин.

Всяка първа сряда от месеца, когато има заседание на парламента, опозицията на ротационен принцип предлага точки за обсъждане, които гарантирано влизат в дневния ред.

От поста на Миков става ясно, че са отказали на „Атака“. Социалистите ще използват правото си и ще предложат за седми пореден път отпадането на санкциите спрямо Русия и търсене на възможности за компенсиране на последиците за българската икономика.

„Това писмо ме учуди - толкова много, че реших да споделя с Вас поне първите си размисли по въпроса“, пише Миков.

Според него националният интерес е несъвместим с въвличането ни във военни конфликти. „Нито е разумно правителството да провежда семинари на сирийската опозиция в Правец, нито да не допуска руски самолети да прелитат над България. Но още по-неразумно е да пращаме българи да воюват в конфликт, който по много от своите белези е мюсюлмански вътрешнорелигиозен“, смята той.

Според него е нелепо държави да са в една коалиция и в същото време да са в режим на взаимни санкции и контрасанкции.

„В тази си част писмото има приносен момент към световната история“, иронизира соцлидерът.

„Също толкова нелепо е искането на фона на усилията на управляващите, които подкрепя и АТАКА, да дадат на концесия отбраната на небето на България. Ние тези чужди самолети ли ще пращаме да воюват в Сирия или МИГ-овете, които не могат да летят, защото някой скри договора за ремонта им?“, казва още Миков във Фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама