Родители от Търговище отново повдигнаха темата за кухнята майка

17:46, 06 окт 15 / Политика 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Независимият кандидат за кмет Славчо Славчев се срещна с майки от Търговище. На срещата дойдоха предимно родители на деца, които посещават детските градини. Майките поставиха наболелия от много време проблем за изхранването на децата в градините. Проблемът възникнал, след като обслужването започнало от новооткритата кухня-майка.

Родителите споделиха, че често се доставя некачествена храна от кухнята и децата се хранят със сух хляб. Родителите настояват към кухнята майка да се засили контрола от Агенцията по храните.

„Преди време знаех, че съществува такъв проблем, но мислех, че е решен. Щом хората го повдигат отново мисля, че не е сторено достатъчно за отстраняването му. Това говори, че Търговище има нужда от ново управление, което да има по-ясен взор към младите хора и техните нужди”, коментира Славчо Славчев след срещата. Той каза още, че съществуването на подобен казус в обществото говори за недостатъчно сериозно отношение на местната власт към децата на Търговище.

По-късно Славчев се срещна с възрастните хора от пенсионерския клуб на ул. Паисий.  Поставиха се наболели проблеми като лошите инфраструктура и пътна мрежа, обществен ред, снегопочистването през зимния период, лошо поддържане на гробищните паркове по селата. Необходимост от откриване на гореща линия за нарушаване на обществения ред под егидата на общината.

Възрастните хора обърнаха внимание и на парковете "Борово око" и "Боровец". Те смятат, че са относително добре поддържани, но има нужда да се направи още много за да се превърнат в приятно място за отдих.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама