Апелират за регламентирано поставяне на предизборните агитационни материали

17:19, 06 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още Община Сливен не е наложила глоби за разлепване на агитационни материали на нерегламентирани места, но ако тези дейности продължат ще има санкционирани, обяви Румен Андонов, зам. – кмет на Община Сливен.

„До момента със собствен ресурс реагираме на сигналите, подадени от ОИК и почистваме поставените плакати. С приоритет се премахват тези, които са поставени  върху сгради общинска собственост”, поясни Андонов.

 „Трудно е да се прецени кои са виновните за тази нерегламентирана дейност, тъй като агитационните материали на различни политически сили са налепени един върху друг. Апелираме към предизборните щабове на кандидатите за кметове и общински съветници да спазват Изборния кодекс и да не нарушават правилата разписани в него", каза още зам.-кметът.

По думите му, през последните дни към общината има два сигнала от Общинската избирателна комисия. По първия работата е приключила, в момента се действа по втория. Финансовият ресурс на общината за този вид дейност е ограничен, необходима е и работна ръка, която да се изпрати на място и да премахва плакатите. Затова основно се почистват общински сгради. При възможност ще се премахват и тези, които са поставени по частни имоти, гаражи и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама