Живко Тодоров: Всичко, което правихме за Стара Загора, може да се види

16:45, 06 окт 15 / Политика 25 636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Преди четири години, когато поехме управлението на община Стара Загора, липсваха средства, имахме 7 млн. лева задължения. Днес, когато приключихме мандата кредитните агенции ни дават висок кредитен рейтинг, нямаме дългове, а в същото време имаме множество реализирани проекти“. Това каза на работещите в някои от най-големите фирми в Стара Загора кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ Живко Тодоров. Той представи направеното до момента, както и програмата си за следващите четири години като градоначалник. „Всичко, което правихме през изминалите четири години може да се види, един лев не е похарчен просто така“, категоричен бе кандидатът за кмет.

„До два месеца ще имаме изцяло обновен градски транспорт – с 55 чисто нови автобуса, инвестицията само за тях е 30 млн. лева. Финансирането е изцяло с евросредства и общинският бюджет не е натоварен. Имаме нови спирки, ремонтирана контактна мрежа, изградени велоалеи. Това, което беше важно през тези четири години, бе да използваме всички възможности на европейските пари, защото няма как да си позволим с общински средства да подобрим толкова много неща в Стара Загора. Има възможност и през следващите четири години да се направи много“, обобщи Тодоров.

„Успяхме да ремонтираме и много детски площадки, градини, училища. Спортната зала, новият парк, тези обекти са в полза на всички нас. Очакваме още 40 дка от държавата, за да завършим цялостния облик на терена. Имаме амбиция да построим и още една многофункционална зала. Реновираният стадион „Берое“ даде възможност Стара Загора да бъде домакин на няколко европейски първенства. Очакваме догодина световен шампионат на глухите хора, който ще се проведе отново тук. Това е причината да искам да продължим заедно напред. Стара Загора има поставена много добра основа, не успяхме да решим всички проблеми, но със сигурност сме изградили добър екип и добра база за надграждане”, каза още Живко Тодоров.

Той очерта и приоритетите си за следващите четири години, които включват и благоустрояване и на кварталите.  Ще се обновят „Самара 3“ и  „Три чучура – север“. Предстои да се кандидатства по европейски проекти за квартал „Казански“ и „Три чучура – юг“. Ремонт ще има и за улиците „Пазарска“, „Св. Княз Борис“ и още много други, които са в лошо състояние. Има и проект за пешеходна зона в централната част на града, предстои и ремонт на парковете в Стара Загора. „ Продължаваме напред и ако имаме възможност да работим през следващите четири години, то съм сигурен, че ще има видими резултати за града ни“, каза Тодоров.

„Стара Загора днес е по-добра, като виждаме как стоят нещата в някои други общини, спокойно може да кажем – Живко Тодоров е нашият кмет!“, заяви категорично Георги Георгиев, шеф на завода за производство на макаронени изделия „Загария”.

Приоритетите на партия ГЕРБ и Живко Тодоров за следващите четири години представи и Емил Христов, водач на листата за общински съветници. Той и колегите му Диян Димитров, Николай Диков и д-р Даниел Вълчев, се срещнаха с работещите в една от водещите строително-търговски  компании у нас  „Никон“. „Живко Тодоров бе човекът, който преди четири години каза – няма да обещаваме напразно, защото това, което обещаем, трябва да се изпълни. Приоритетите ни за следващите четири отново са ясни – стабилно финансово състояние на общината, образование, жизнена среда, инфраструктура“, подчерта Христов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама