За първи път България ще е домакин на турнир от ATP сериите

16:42, 06 окт 15 / Спорт 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България спечели за първи път домакинство на тенис турнир от календара на ATP. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Надпреварата ще се проведе от 1 до 7 февруари 2016 г. в „Арена Армеец София” и ще носи името „Гаранти Коза София Оупън”, уточниха от министерството.

Бюджетът на състезанието е 2 800 000 лв., като ведомството, ръководено от Кралев, ще подпомогне организацията с 500 000 лв. Наградният фонд на турнира е около 450 000 евро, а договорът е за три години с опция за удължаването му.

„Този шанс, който ни се предоставя, е много добър за България. Вярвам, че това ще даде и възможност на Григор Димитров да участва пред българска публика в турнир от най-висок ранг през месец февруари,” посочи Кралев.

„Радвам се, че многобройната българска публика ще може да гледа на живо тенис от световно ниво. Въпреки краткото време ще се справим с изискванията за добрата организация и протичане на състезанието,” заяви председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама