Десислав, блудствал с момиче в Пловдив, остава в ареста

16:41, 06 окт 15 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Десислав Велков.

Срещу него са повдигнати обвинения по чл. 150, ал.1 и чл.131, ал.1, т.12 от НК за това, че на 2 октомври 2015 г. в Пловдив е извършил блудствени действия с лице от женски пол чрез употреба на сила и заплашване и е причинил леки телесни повреди на две момичета.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, представящият се за екстрасенс Десислав Велков (Деси) от село Пелово бе арестуван на 3 октомври в Пловдив след гавра с три момичета. Той пуснал обява, че търси офис помощнички. Велков уверил три момичета, които дошли на интервю за работа, че е екстрасенс и притежава свръхествествени способности, след което започнал да им масажира ушите с цел "сваляне на стреса". С една от девойките осъществил и блудствени действия, след като я завел в другата стая на апартамента.

Мярката днес бе гледана при закрити врата, а защитата на Десислав пое адвокат Красимир Елдъров.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.Тази опасност се извлича от съдебното минало на обвиняемия, който е осъждан за подобни деяния.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама