Президентът на съда в Нюрнберг гостува на Апелативен съд - Варна

16:39, 06 окт 15 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Удовлетворен съм от факта, че имаме възможност да разширим и задълбочим сътрудничеството с Апелативен съд - Варна, започнало още през 2008 година". Това каза в изявлението си пред медиите д-р Кристоф Щрьоц - президент на Областния съд в Нюрнберг.

Днес водената от него делегация присъства на заседание по въззивно частно наказателно дело, след което видя и как се азпределят делата в Гражданското отделение на Апелативния съд. Заместник-председателят на магистратурата и ръководител на Гражданското отделение - Милен Славов - демонстрира пред магистратите от Бавария новия софтуерен продукт за разпределение на делата, който се прилага от 1 октомври тази година във всички български съдилища.

Гостите имаха възможността да видят и Електронния портал на Апелативен район - Варна. Бяха демонстрирани и редица електронни услуги, предоставяни на граждани и на страните по делата, безхартиения обмен на дела между съдилищата, както и електронните досиета на преписките. Специално внимание гостите обърнаха на електронния обмен на данни с ядрото на Единната информационна система за противодействие на престъпността.

Д-р Щрьоц поздрави Апелативния съд във Варна за това, че вече е в публичното пространство чрез фейсбук страницата на институцията, както и за утвърдените правила за взаимодействие с медиите и различни социални групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама