И частни лекари се обявиха против идеята на Москов за пръстовите отпечатъци

16:38, 06 окт 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружението на частните болници определи като ненужна идеята на здравния министър за въвеждането на пръстови отпечатъци за влизане в болница. Красимир Грудев от сдружението предположи пред БНР, че Петър Москов се е изразил „фигуративно и в преносен смисъл“.

„Ролята на пръстов отпечатък може да играе и неговата лична карта, и неговото лично електронно досие, което, според мое мнение, е напълно достатъчно, за да бъде индентифициран и ако има някакви съмнения в неточност, некоректност, или направо да го кажем - злоупотреба с тези данни, това да може да бъде установявано“, посочи Грудев.

От Здравната каса пък са отказали коментар, но са обяснили, че и в момента в болница се постъпва и изписва чрез проверка на личната карта на входа и на изхода на лечебното заведение. 

По-рано в телевизионно интервю министърът обясни, че имат намерение да въведат пръстов идентификатор за постъпване в болница и за получаването на безплатни лекарства. Депутати, включително и от управляващата коалиция, бяха изненадани от идеята му, а някои дори я взеха на подбив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама