Местан за нападателя на екипа на Нова телевизия: Ако е виновен, да напусне ДПС

15:36, 06 окт 15 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на ДПС Лютви Местан остро осъди нападението срещу екип на "Нова" по-рано днес в Самоков, като го нарече "тежко криминално деяние" и "покушение".

"От името на цялата партия смея да твърдя - абсолютно категорично и безусловно осъждаме покушението. Настояваме разследващите органи много бързо да приключат разследването и да се приложи цялата строгост на закона. В България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност, особено когато става въпрос за покушение срещу журналисти, което е своеобразна атака срещу свободното слово", каза Местан.

Той посочи, че ДПС все още очакват информация дали техният кандидат за общински съветник Трайчо Василев е участвал пряко или косвено в побоя. Ако това се докаже, партията ще настоява той веднага да подаде заявление за напускане на партията и предизборната битка.

Местан припомни, че според закона ДПС вече няма право да го оттегли, а това трябва да се случи по негова воля. "Ако не се откаже, но бъде избран, ние няма да го припознаем за наш общински съветник", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама