Поискаха "задържане под стража" за двама, търгували с наркотици в "Столипиново"

14:50, 06 окт 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе искане за постоянна мярка "Задържане под стража" по отношение на двама пловдивчани, привлечени като обвиняеми за разпространение на наркотици в квартал "Столипиново".

24-годишният Н.М. е с обвинение по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс - за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. 20-годишният Р.И. също е обвинен за държане на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354 а ал. 3 от Наказателния кодекс.

От прокуратурата поясниха, че Н.М. и Р.И. са задържани на 2 октомври на ул. "Шумен" в "Столипиново" при специализирана полицейска операция. В момента на ареста Н.М. е изхвърлил на улицата мъжка черна чанта. При извършения оглед от нея са иззети 39 броя найлонови пликчета, съдържащи зелена листна маса, 53 броя таблетки с жълтеникав цвят, 11 броя найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество.

При претърсване на постройки на ул. "Шумен" са иззети още електронна везна, две найлонови пликчета със суха зелено-кафява листна маса, пари. Извършена е експертна справка, която установява, че в пликовете се съдържат - марихуана с общо тегло около 14 грама, амфетамини с общо тегло 7,7 грама и метамфетамини с общо тегло от 9,5 грама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама