НАТО не видя сериозни проблеми в нарушаването на турското въздушно пространство

14:39, 06 окт 15 / Свят 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарушаването на турското въздушно пространство от страна на Русия през уикенда „не изглежда като инцидент“. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пресконференция в Брюксел. Той все пак определи действията на Русия като „неприемливи“.

В отговор Москва уточни, че първото нарушение на въздушното пространство е траяло няколко секунди и се е наложило заради лоши метеорологични условия. За втория случай все още няма официална информация какво е довело до него.

Турция потвърди и за трето нарушение от страна на Русия. Тази нощ руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на южните ни съседи, но отново за кратко и отново заради времето.

Напрежението между Турция и Русия дойде броени дни след началото на военната кампания на Москва в Сирия. Тя е насочена срещу цели на групировката „Ислямска държава“. Въпреки това, от НАТО и съюзните му страни изразиха притеснения, че атаките са насочени срещу опозиционни групи срещу президента на Башар Асад, чиито режим е подкрепян от Русия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама