МВР задържа 43 нелегални имигранти в София (обновена)

14:30, 06 окт 15 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След операция на СДВР са задържани 43 чужди граждани са задържани, съобщиха от пресцентъра на столичната полиция. Около 13.30 часа в полицията е получен сигнал за микробус „Пежо”, движещ се по бул."Евлоги и Христо Георгиеви", от който се чуват странни шумове.

Към мястото веднага били насочени полицейски екипи, за да извършат проверка. В момента, в който полицейската кола приближила микробуса, пътниците и шофьорът се разбягали. След предприетите незабавни заградителни действия в района на бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и улиците ”Султан тепе”, „Черковна”, „Стара планина” били задържани 43 чужди граждани, между които мъже, жени и деца, без документи за самоличност.

По техни данни, те са сирийски граждани. Задържани са и са отведени в полицията за установяване на самоличността им и предприемане на необходимите по-нататъшни действия с тях.  

По-рано днес бройката на задържаните бе около 30 нелегални имигранти, като за това потвърдиха от пресцентъра на МВР пред София Topnovini.bg.

Те са открити в микробус, който е бил спрян за проверка. При появата на полицаите, част от пътниците са се опитали да избягат, но са били задържани.

По информация на БНР те са от Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама