Детска площадка откриха в пловдивския район "Западен"

13:47, 06 окт 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова детска площадка откриха днес в район "Западен" на ул "Генерал Колев" 12. Лентата сряза и.д. кмет Нонка Симеонова, присъстваха и други представители на общинската администрация. Това е петата новооткрита детска площадка за последните две години в района, разказа кметицата. Началото е поставено през септември 2013 г., с откриването на първата такава близо до СУ "Васил Левски".

Детската площадка е изградена изцяло по изискванията на наредба 1 от 2009 г. - с две люлки, пясъчник, катерушка, дървена ограда. Има и каучукова настилка, която е едно от специалните условия за създаването на подобни площадки, подчерта Нонка Симеонова. Пространството, на което е построена детската площадка, е внимателно подбрано и се явява център между всички околни блокове.

Стойността на проекта е 40 хил. лв. Средствата са отпуснати целево от общинския бюджет, след гласуване на Общински съвет. Площта на съоръжението за игра и отдих е 161 кв. м, като три седмици са били необходими за изграждането му.

Поставен е стълб с осветително тяло, което да осигурява нормалното осветление на обекта в тъмните часове от деня. Недалеч от площадката са изградени и 200 кв. м пешеходни алеи, а предстои изграждането на още една. Още поне три такива детски площадки ще бъдат направени догодина, похвалиха се от кметството в "Западен".

Междувременно стана ясно, че ще бъдат монтирани колчета по тротоарите на ул. "Генерал Колев", за да не паркират безразборно автомобили, и ще бъде подменена паважната настилка на улицата с асфалтова.

Напълно обновена е и известната градина "Еталонна", едно от любимите места за отдих на жителите на микрорайона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама