„Атака” предлага България да обяви символична война на „Ислямска държава”

12:14, 06 окт 15 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на „Атака” е внесла в деловодството на Народното събрание проект на решение, с което България се присъединява към международната антитерористична коалиция срещу „Ислямска държава”. Това съобщи на брифинг в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде репортер на София Topnovini.bg. Международната коалиция беше инициирана от президента на Русия Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН.

Идеята на Волен Сидеров и депутатите му е страната ни да осигурява логистична поддръжка за широката международна антитерористична коалиция. В проекта е записано, че България няма да предоставя или да изпраща български военни контингенти за нуждите на коалицията в битката ѝ с „Ислямска държава”.

Сидеров обяви, че очаква всички парламентарни групи да подкрепят идеята му и допълни, че не вярва в българския парламент да има група, която да подкрепя тероризма в Близкия изток.

„Ние предлагаме една по-скоро символична подкрепа, тъй като нямаме възможности да предложим друга. Днес се разбра, че не можем да пазим дори собственото си небе”, каза Сидеров.

По думите му страната ни е подписала резолюция, осъждаща нарушаването на човешките права в тези територии, където действа "Ислямска държава". Според него това ще бъде и сериозен знак на България към Европейския съюз.

„Виждате, че ЕС буквално блокира от вълната на нелегалните имигранти. Тя е провокирана от военните действия в Близкия изток”, поясни Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама