Силен дебют на Plovdiv Quest

10:48, 06 окт 15 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силен дебют на Plovdiv Quest отчетоха организаторите на инициативата от "Център за международна младежка дейност – България".

Ученици, студенти и любопитни пловдивчани се впуснаха в иновативното за Града под тепетата събитие, чиято основна цел бе опознаване историята, забележителностите и интересните места в централната градска част под формата на интерактивна игра.

Над 20 отбора се включиха в надпреварата, което надмина очакванията ни като за първо издание, разказа Мария Иванова, един от организаторите на културно - образователното състезание в Пловдив.

По думите й участници са показали знания и умения за игра в отборна надпревара и само бързината на отбор "Los Invensibles" се е оказала решаваща, за да се окичи той с първото място. Втори останаха смелчаците от тима "ПОР", а отбор "Меча Лапа" затвори първата тройка.

Отборите печелеха точките, преминавайки през различни пунктове по определен маршрут в центъра на Пловдив. На съответните места участниците  отговаряха на въпроси и  преодоляваха предизвикателства, свързани с историята и културата на града. Като допълнителна задача пък те трябваше да открият къде е следващата отправна точка в надпреварата.

Първият пункт бе НБ "Иван Вазов", където участниците трябваше да напиша част от стихотворение на Иван Вазов.

Най-интересна двойка на този пункт бе отбор, формиран от майка и син. Величка Пелтекова от Стамболийски и синът й, шестокласник, се отличиха с най-голяма бързина в реденето на стихове от Вазов. Жената сподели по-късно, че това е чудесен начин един родител да прояви загриженост към детето си, но в същото време и да му покаже, че родителите са и най-добрите партньори на децата в живота.

Инициативата ще продължи и през 2016 година, обещаха за финал организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама