Отново събират опасни битови отпадъци във Велико Търново

07:50, 06 окт 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 8-ми и 9-ти октомври във Велико Търново отново ще бъдат разположени два мобилни пункта, в които ще се събират опасни битови отпадъци, съобщават от общинската администрация в старата столица.

Гражданите ще имат възможност отново да проявят своята екологична отговорност и да предадат в пунктовете опасни отпадъци на 8 октомври в кв. „Картала“ на паркинга на ул. „Стоян Коледаров“от 10,00 до 16,00 ч. и на 9 октомври от 10,00 до 16,00 ч. пред МОЛ Велико Търново на паркинга на ул.“Симеон Велики“.

В пунктовете могат да се оставят лекарства с изтекъл срок на годност, живачни термометри и ампули живак, лакове, бояджийски материали, разредители, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, излезли от употреба батерии и акумулатори, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Кампанията е продължение на високите стандарти и норми, които общината отстоява, защитавайки сертификатът си ISO 14000 - Система за управление отношението към околната среда.

Община Велико Търново отправя апел към всички граждани отново да проявят своята висока екологична отговорност и да станат част от общото усилие за събиране, транспортиране и преработка на опасните битови отпадъци, които се намират в домовете им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама