Близнаците Хасан и Ибрахим свирят на шуменска сцена

07:37, 06 окт 15 / Култура 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавен симфоничен оркестър – Шумен ще изнесе концерт под диригентството на Станислав Ушев със солисти Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, съобщават от културния институт.

Концертът ще се състои на 8 октомври 2015 г. /четвъртък/ от 19,05 ч. в Концертна зала „Проф. Венета Вичева” в сградата на Община Шумен. 

В концерта ще бъдат изпълнени: Концерт за пиано и оркестър № 2 от Сергей Рахманинов,  Вокализ от Сергей Рахманинов, Концерт за пиано и оркестър № 3, оп. 31 от Панчо Владигеров.

Ибрахим и Хасан Игнатови са родени на 15 декември 2003 г. в гр. Шумен, в семейство на музиканти. На 5-годишна възраст получават първите музикални наставления от баща си Денис Игнатов. Започват да изучават пиано от 2011 г. при клавирния педагог Маринела Маринова. Огромната мечта на Ибрахим Игнатов е  да стане прочут,  световно-известен концертиращ  пианист, да  прослави  България и Шумен на световните музикални подиуми, а голямата мечта на Хасан Игнатов е да стане прочут, световно известен пианист и диригент и също така като брат си, да  прослави  България и Шумен на международните музикални сцени.

Близнаците са лауреати от редица международни и национални конкурси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама