Бирфестът в Стара Загора се вихри с пълна сила

07:16, 06 окт 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици старозагорци посещават възстановеният бирфест на Стара Загора в Градската градина. Заралии се трупат около щандовете с различни видове бира на пивоварната „Загорка”, за да се разхладят през деня и да послушат хубава рокмузика вечерта. Топлата скара с неизменните пържени картофи допълват  вдъхновението.

Фестивалът на пенливата напитка, организиран от община Стара Загора и пивоварната „Загорка” ще продължи да 11 октомври.

 „Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата  – мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка“, коментира врид кметът Йордан Николов. По думите му в 113-годишната традиция на пивоварството на Стара Загора, цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със „Загорка“. „Нашето съвместно сътрудничество е пример не просто за добрите отношения между местна власт и инвеститори, а за приятелство“, добави Йордан Николов.

Фестивалът бе открит с концерт на Б.Т.Р.  Бандата спретна  невероятно  двучасово шоу, по време на което, освен най-големите си хитове, музикантите изпълниха и песни от последния си албум.

До 11-и октомври на сцената на бирфеста ще се качат и най-добрите местни изпълнители, както и още от най-ярките и обичани музикални звезди на България. Жителите и гостите на Стара Загора ще чуят NaNa & TheGanG, група Авангард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и специалните концерти на Southwick, Уикеда, Млък!, JEREMY? и Svetlio and the Legends.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама