"Юбер" спря (обновена)

21:02, 05 окт 15 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Услугата за споделени пътувания „Юбер“ спря работа, установи проверка на София topnovini.bg. Услугата в столицата вече не е достъпна, както се вижда и от снимките. Междувременно социалната мрежа вече се пълни с коментари на недоволни граждани.

Новината обяви на страницата си във Фейсбук и блогърът Иво Божков. Ето неговата публикация, без редакторска намеса:

„Изгонихме компания за услуга, струваща 15 милиарда долара. Да ви се невидят и регулациите и комисиите за рекет и съда спрямо съответната сума! Ретроградни пиявици и боклуци, заради които сме под дъното на всички класации и които гонят всеки амбициозен и нормален човек от страната".

Димитър Радуков, мениджър на Uber за България, потвърди пред bTV, че услугата е временно спряна. „С голямо съжаление бих искал да ви съобщя, че услугата Uber Х е спряна врeменно в София”, заяви той и уточни, че въпреки трудностите, компанията не се е отказала от софийския пазар и ще търси варианти да остане и да продължи да предлага услугата.

Припомняме, че Комисията за защита на конкуренцията забрани „Юбер“, а съдът реши, че компанията трябва веднага да спре дейността си в България, тъй като извършва нелоялна конкуренция в превозите на пътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама