Проверяват старозагорски полицаи за гафа на автомагистрала „Тракия”

18:34, 05 окт 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще бъде извършена проверка на действията на двамата старозагорски полицаи пристигнали първи на катастрофата на км 213 на автомагистрала „Тракия”, съобщи комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР Стара Загора.

 Проверката по случая е приключила преди два часа. Тя бе извършена заради сигнал за опасно насочване в насрещното движение от полицията, който подаде в медиите, пътуващ по маршрута.

Комисар Илиев разказа, че на 3 октомври в 21.45 часа на тел.112 е получен сигнал за катастрофа на км 213+900 на магистралата в посока запад-изток. Там от шест дни се извършвали ремонтни дейности.

Катастрофирал е лек автомобил „Рено Меган” със софийска регистрация. Автомобилът се е преобърнал няколко пъти и при последния затворил движението в платното за София. На мястото на катастрофата е пристигнал полицейски екип от двама служители, 16 минути след сигнала.

Комисар Илиев благодари на водач от Чирпан, който е спрял на местопроизшествието, облякъл светлоотразителна жилетка и започнал да предупреждава идващите коли да намалят скоростта, заради катастрафата. През това време, до идването на екипа, автомобили са се движили в насрещното движение, тъй като при катастрофата „Рено”-то е помляло знаци и мантинелата. Когато дошли полицаите, те най-напред оказали помощ на пострадалите мъж и жена, а през това време още няколко коли навлезли в насрещното движение. После дошъл още един екип и движението било регулирано. Според комисар Илиев, автомобилите е трябвало да изчакат освобождаването на платното, а не да преминават в насрещното.

Проведен е и разговор с водача, подал сигнала до медиите, той е разказал какво е видял.

След допълнителната проверка ще се реши дали ще бъдат наказани първите двама полицаи, дошли на катастрофата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама