100 ученици надникнаха зад кулисите на Пловдивската опера по проекта "Горещ афиш с…"

18:22, 05 окт 15 / Култура 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
100 деца от арт паралелки на училища от Града под тепетата надникнаха зад кулисите на Държавна опера - Пловдив, на старта на новия сезон в рамките на проекта "Горещ афиш с...", съобщиха от Община Пловдив.

Как се работи за подготовката на един спектакъл, каква е ролята на оркестъра, солистите и диригента научиха младите хора. Учениците се запознаха накратко с историята на творбите и се потопиха в атмосферата на оперите с изпълненията на Стоян Даскалов, Светлана Иванова и Марк Фаулър.

По проекта, стартирал в началото на тази година, ученици вече се срещнаха с  Юлиян Вергов, Асен Блатечки, група  БТР, Мариан Бачев, Стойко Пеев и други популярни лица от българската театрална и музикална сцена. Всеки от тях разказа за своята първа среща с изкуството, за същността на работата си и даде насоки как подрастващите да се ориентират по-лесно в избора на заглавие от културния афиш, което да отговаря на техните лични предпочитания.

До момента участие в срещите са взели ученици от Езиковата, Художествената, Френската и Руската гимназии и училище "Васил Левски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама