До една-две седмици се решава сагата с ЦСКА

17:55, 05 окт 15 / Спорт 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До една-две седмици ще стане ясно дали новото дружество ФК ЦСКА ще продължи участие в Югозападната "В" група на мястото на намиращия се в процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев, който се явява медиатор на срещата между Българския футболен съюз (БФС) и ЦСКА.

Директорът на „червените“ Пламен Марков ще внесе утре, 6 октомври, в правната комисия на БФС всички документи, които доказват връзката между двете дружества. Документите ще бъдат придружени с молба на ФК ЦСКА за членство в Съюза. Тя предстои да бъде разгледана на Изпълком на футболната централа.

Припомняме, че вчера на среща с хиляди футболни фенове благодетелят на клуба Гриша Ганчев представи две алтернативи за бъдещето на футболния отбор: ново дружество, правоприемник на ЦСКА, с което отборът да остане във „В“ група или купуването на лиценза на професионален отбор от „А“ група и промяна на името му.

Запалянковците от своя страна се обявиха твърдо против сливане с друг клуб. Те са категорични, че няма да приемат взимане на лиценза на друг отбор и преименуването му на ЦСКА.

Днес стана ясно, че Софийският градски съд назначи синдикът Радослав Тонев в ПФК "ЦСКА" АД. Начална дата, на която е обявена неплатежоспособността на клуба, е 31.12.2014 г. Съдът постанови и обща възбрана и запор на имуществото на ЦСКА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама