Експерт: Германските инвеститори се отдръпнаха от Пловдив

17:34, 05 окт 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германските инвеститори са се отдръпнали от Пловдив през последните години. Това отчете Детлеф Кухенбекер – водещ специалист в сферата на бизнес-консултациите и комисар-координатор за България на германската НПО "Инфраню". Дъщерната организация на "Инфраню" за България е създадена преди 10 години и работи за развитие на германо-българското сътрудничество на национално и местно ниво в областта на иновациите, енергоспестяването, културата, правото и други.

Нереализираният потенциал е основният проблем на Града под тепетата, поясни Кухенбекер. По думите му това е така заради икономическото ограничение на общината, административно заключена в границите на града.

Интересът към Пловдив обаче е факт и така ще бъде и занапред, особено с наближаването на 2019 година, когато градът ще е във фокуса на вниманието като Европейска столица на културата.

"Ще търсим начин за преход от град към конгломерация", посочи решението на проблема Кухенбекер и поясни, че германски инвеститори обмислят да представят подобен проект в най-скоро време.

Освен към Пловдив, вниманието на "Инфраню" е съсредоточено към Бургас, работи се за българо-немските отношения още във Велико Търново, в Ловеч, Монтана, Враца и Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама