Осъдиха двама роми от Добрич за износ на плът

17:29, 05 окт 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд призна 51-годишен ром от Добрич Р. К. Д. за виновен в това, че за времето от 31 август до 28 декември 2006г. в съучастие с друг добрички ром С.К.П. превели през границата на страната и транспортирали до Полша жена, която там трябвало да бъде използвана за развратни действия. За извършеното престъпление 51-годишният получи условна присъда от две години и половина затвор с три години изпитателен срок.

Съучастникът му обаче ще лежи 10 години в затвора и трябва да плати 100 000 лева глоба. С. К. П. е осъден за същото престъпление на осем години затвор и глоба в размер на десет хиляди лева. Такава присъда той е получил и за това, че през периода от 11 до 23 юли 2007 г. в Добрич, както и в градовете Мадрид и Барселона, Кралство Испания, чрез въвеждане в заблуждение приел в квартирата си жена, с цел тя да бъде използвана за проституция. С. К. П. е осъден и за това, че от 8 февруари 2007 г. до началото на август 2011 г. в Добрич набирал и транспортирал до Кралство Испания и до Франция жена, която извеждал през границата на страната с цел да бъде използвана за развратни действия. Същият мъж в периода от 6.02.2007г. до 10.08.2011г., при условията на продължавано престъпление в България, Германия и Испания, извършил финансови операции и сделки с имущества. За тях той е осъден на 10 години затвор и глоба в размер на сто хиляди лева.

Съдът налага на С. К. П. най-тежките от така наложените санкции, а именно - лишаване от свобода за срок от десет години и глоба в размер на сто хиляди лева.  Освен това, той трябва да плати на държавата сумата от 417 661,77лв., представляваща равностойността на предмета на престъплението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама