Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" е близо 20 млн. лева

17:29, 05 окт 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе“ струва малко под 20 млн. лева, съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов по време на инспекция на участък в ремонт по булеварда. В стойността се включва цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и три големи подлеза. Част от проекта е и автомобилният тунел, който свързва бул. „Цариградско шосе“ с Телевизионната кула, каза Христов.

Той отбеляза, че се гордее с новите еластични огради, които са поставени по протежението на булеварда. „Те са с изключително носимоспособност, от гледна точка на скорост на движение и тежест на превозното средство, което евентуално би се ударило", обясни той.

В момента се прави разширението на спирките на градския транспорт, където е необходимо. В някои участъци те са били изключително тесни и това е създавало опасност за хората, които чакат там. Поставят се допълнителни обезопасителни елементи, разширен перон, съответната инфраструктура и навеси, каза Христов.

Булевардът ще има изцяло нови тротоари. Пешеходните пътеки са повдигнати в локалното пътно платно, поради необходимостта да бъде допълнително намалена скоростта на движение там.

Паралелно с работата по „Цариградско шосе“ продължава основният ремонт и изграждането на малки улици по програмата за рехабилитация. До момента са готови над 35 улици в различни райони на града, а работата по още осем продължава, отбеляза още Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама