Втора инстанция решава делата за убийството на Мелиса и за младежа, гаврил се с възрастно семейство в русенско село

17:03, 05 окт 15 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Велико Търново разгледа днес две дела, приключили с осъдителна присъда от първоинстанционния по тях Русенски окръжен съд (РОС).

Става дума за убийството на русенката Мелиса, за което РОС призна мъжът й и баща на детето й Тодор Маринов Тодоров за виновен и го осъди на доживотен затвор. В законния 30-дневен срок ще стане ясно и решението на магистратите от старата столица, които могат да потвърдят, отменят или изменят присъдата.

Според нея другият подсъдим по същото дело – Владимир Иванов от село Петърч, Софийско, беше признат за виновен, че е укрил Тодоров и му е помогнал да изхвърли тялото на убитата жена. Той беше осъден на 6 месеца лишаване от свобода за това деяние, като ще излежи и остатъка от наказанието за убийството на собствената му съпруга – още близо 5 годинии и 5 месеца.

Второто дело също е разглеждано на първа инстанция от Русенския окръжен съд. То е срещу Красимир Христов, който понастоящем е в затвора в Белене. Младият циганин е осъден за това, че на 20 февруари 2015 г. през нощта разбил дома на възрастна двойка и за да заграби 25-е им последни лева, издевателствал жестоко над тях, като се гаврил сексуално с безпомощната старица пред очите на съпруга й, когото преди това пребил и му счупил ръката.

Припомняме, когато този случай беше разглеждан в Русе, прокурорът не прочете подробности от престъплението, за да пощади психиката на присъстващите в залата, тъй като издевателствата, на които са станали жертва възрастните хора, са били изключително шокиращи и жестоки. И по този случай решението ще излязе в законно установеният 30-дневен срок.

Делото по случая „Мелиса“ е започнало по жалби на защитниците на подсъдимите, а другият – по такава на извършителя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама