Народен съюз откри кампанията си и нов офис в Русе

16:34, 05 окт 15 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С откриването на нов офис започна официално предизборната си кампания Коалиция "Народен съюз" в Русе. В помещението на улица "Николаевска" 79 присъстваха всички кандидати от листата на коалицията, начело с досегашните общински съветници Борислав Българинов и Борил Панайотов, както и председателите на две от партиите в коалицията Румен Йончев от ЗНС и Радослав Кацаров от ССД.

Те потвърдиха, че "Народен съюз" е една от малкото коалиции, заложили на национална регистрация, с която участват в 200 от 256 общини у нас.

"Ние на практика поемаме ангажимента да продължим да изпълняваме дългосрочната си програма, която започна преди 4 години. Затова и основното ни послание е - "Промяната започна с нас". Предложената преди 4 години визия за управление е тази, която постига желаната свобода. Свободата на духа, на възможностите, на мислите и действията, всеки да участва в управлението на града", сподели водачът на листата Борислав Българинов, като посочи формулата - бизнес и общинска администрация да работят заедно за благополучието на гражданите.

"Основните приоритети, за чието развитие трябва да се създаде устойчива среда са туризъм, култура и спорт", категоричен бе Българинов, като представи хората от листата с номер 3, които ще работят за постигането на тези цели - доказани професионалисти и шампиони в различни сфери.

Той припомни и посланието си отпреди 4 години реката да се обърне към Русе, като според него е важно товарите и пътниците, минаващи по Дунав да оставят своя следа тук.

Предложено бе постигането на повече прозрачност и публичност на местната администрация чрез въвеждането на електронна община. Планира се още съвместно с бизнеса, Русенския университет и общината да се създаде информационна банка за кадри, както и включване на повече младежи в управлението чрез Младежки общински съвет, който да работи в сътрудничество с Общинския съвет.

Българинов отбеляза, че част от техните идеи отпреди 4 години вече са осъществени, благодарение на сътрудничеството им с управляващото мнозинство от ГЕРБ и не отрече възможността това да се повтори.

"Построените сгради и недвижими имоти са важни и остават, но по-важни са хората, защото без тях всичко остава неизползваемо. Те са тези, които изпълват със съдържание и смисъл всичко", категоричен бе вторият в листата на "Народен съюз" за съветници в Русе Борил Панайотов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама