Шофьорът, убил 3- годишното дете от Сливен, е имал наложена присъда

16:32, 05 окт 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьорът Я.Х, предизвикал пътното произшествие в сливенския квартал „Речица“, при което  загина 3- годишно дете, е  привлечен като обвиняем и е задържан до 72 часа от Окръжна прокуратура-Сливен. Предстои утре Окръжен съд-Сливен да се произнесе по искането на прокуратура за вземане на най – тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Я.Х е осъждан за това, че е управлявал МПС без съответно свидетелство за правоуправление и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на това осъждане.

Снощи в кв. „Речица“ , при управление на лек автомобил  м. Фиат Пунто в пияно състояние, Я.Х. на 25 години от  Сливен  е предизвикал пътното произшествие, при което е загинало 3-годишно дете. След инцидента Я.Х. избягал от местопроизшествието, но скоро след това е установен и задържан. В хода на разследването е установено, че водачът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал  с концентрация на алкохол в кръвта си  0,64 промила.

За инцидента са разпитани 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама