Шестима в ареста заради дрога

15:51, 05 окт 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима души от област Благоевград са арестувани след поредната акция срещу производството и разпространението на наркотични вещества, която се проведе през последните три дни.

В петък служителите на реда направили проверка в частен дом и прилежащото към него дворно място в петричкото село Кавракирово. В хода й в двора е открита наркооранжерия със сухи зелени тревисти растения. При последващите действия полицаите установили, че това е канабис с обща маса 2 килограма. След това намерили и 2,4 килограма сух канабис. В ареста за 24 часа е 60-годишният собственик на имота.

На същия ден в двор в санданското село Катунци са намерени 11 зелени тревисти растения, реагиращи на канабис и с общо тегло 1,105 килограма. Арестуван е 48-годишният собственик на къщата.

С 6 грама метаамфетамини е заловен 24-годишен младеж от Сандански. Той е спрян от полицаи в родния си град. В хода на проверката те открили кутия с хапчета, които по-късно дали положителен резултат за амфетамини.

При обиск в дом в Петрич и принадлежащото към него дворно място са открити 14,8 килограма марихуана, а в колата на 24-годишния собственик са намерени още близо 340 грама от наркотичното вещество. Младежът е арестуван за едно денонощие.

Същата съдба е имало и 18-годишно момче, което криело 20 грама сух канабис в електрическото табло на дома си. Вчера е задържан и 22-годишен младеж. При проверка в колата му е открито топче с 1,07 грама канабис.

Работата по случаите продължава. Образувани са досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама