71-годишна жена "изгоря" с над 3 000 лв. при поредната телефонна измама в Русе

15:49, 05 окт 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2 октомври в 19.28 ч. в Първо РУ - Русе е получен сигнал за телефонна измама от Б.М. на 71 години, живееща на бул. "Цар Освободител" в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Жената се жалвала, че на 2 октомври около 19 ч. на стационарния телефон в дома й е позвънил непознат мъж, който се представил като Митко и тя помислила за неин племенник от София. Той я помолил да звънне на мобилен телефон за да разговаря с Николай Николов, който работел в магазин "Зора", за да провери пристигнали ли са три хладилника, поръчани от Германия и на каква цена ще бъдат.

Поискано й било капаро от около 4 000лв., които да плати до 30 минути, за да не пропадне сделката. Тя събрала със съпруга си сумата от 3 350лв. и спазвайки указанията, получени по телефона, ги предала в плик пред входа на блока си на непознат мъж.

Според даденото след това описание той бил на възраст около 30-35 г., висок около 175-180см., с набито телосложение, с черна бейзболна шапка с надпис, облечен с черно горнище и черен панталон.

След като се прибрала в дома си Б.М. разбрала, че е измамена и звъннала на тел.112. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама