4-тият “Roma Pride” организира Център „Амалипе“

15:11, 05 окт 15 / Култура 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година, Център “Амалипе” подготвя провеждането на кампания в цялата страна по случай “Roma Pride”, Център за развитие на общността град Стражица и младежкия клуб в село Виноград заедно с ученици от СОУ ”Ангел Каралийчев” канят гражданите да присъстват на тържество, на което ще бъдат представени приказка „Легенда за Рома”, „Цигански Танц”,”Индийски танц”, песни и др.

„Денят на ромската гордост цели да покаже, че ромите има с какво да се гордеем, защото ние имаме култура и традиции, които са част от културното богатство на страната ни и на Европа“, споделят от ромската организация. “Roma Pride”, ще премине под мотото “Имам една мечта - да учим и живеем заедно”.

„Гордеем се, че сме оцелели през бурните векове от историята, че сме запазили своя език и етнос и че сме допринесли за развитието и културата на другите народи. Имаме една мечта - да учим и живеем заедно“, разказват още организаторите. Мястото на събитието е в Читалище „Развитие 1895 г.” в Стражица на 8-ми октомври 2015 година от 14:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама