Строг контрол за ловците в Странджа, за да не стрелят по бежанци

14:24, 05 окт 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички ловци преди началото на всеки групов лов се инструктират да не стрелят по неясна цел. Това се прави винаги, но особено много е наблегнато на контрола сега заради бежанската вълна през границата. Идеята е да не се стигне до нежелан инцидент.  

Това съобщи бургаският депутат Румен Желев пред журналисти. По думите му в момента в гората е нещо страшно – утъпкана е, замърсена е. А криминалният контингент сега се е насочил изцяло към каналджийството.

„Ситуацията е подобно с тази, когато нашите работници в дърводобива, като излезнат гъби, хвърлят резачките и почват да берат, защото дърветата няма да избягат, но гъбите са две седмици. По същия начин разсъждава и криминалният контингент – другите работи са си тука, но тази вълна ще свърши, така че да действаме”, описа илюстративно положението Желев.

От своя страна Пейчо Върбанов – директор на Югоизточното държавно предприятие, каза, че се страхуват да не станат горските каналджии. Той побърза да уточни, че засега нямат такива данни. Горските съдействали за залавянето на бежанците, подавайки многобройни сигнали към МВР и ДАНС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама