Хероин за над 4 млн. лева задържаха на бургаското пристанище

13:10, 05 окт 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хероин за над 4 млн. лева са задържали митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика”, съобщиха оттам. Специализираната акция е била осъществена на 5 ноември през деня на бургаското пристанище.

Камион-влекач „Волво" с немски транзитни номера е пристигнал в Бургас без товар с ферибот от порт Батуми, Грузия. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано от митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" за щателна митническа проверка. При акцията митническото куче Чара е реагирало за наличие на наркотици. При последвалото сканиране на камиона със специализирана рентгенова система, митническите служители откриват индикации на наличие на чуждо тяло в задните гуми на товарния влекач. След демонтирането на всички гуми се оказва, че и всичките десет джантите са пълни с общо 42, 412 кг херметически затворено насипно кафяво прахообразно вещество, което при извършения наркотест реагира на хероин. Стойността на задържания хероин е над 4,3 млн. лева по цени на съдопроизвоството.

Шофьорът на камиона, турски гражданин, е задържан. Той е осъждан на 15.05.2015 г. от Районен съд Свиленград за каналджийство, като му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и два месеца. Контрабандата е извършена в изпитателния срок на това осъждане. Шофьорът на автомобила е задържан от прокурора до 72 часа.

Предстои днес окръжен съд Бургас да се произнесе по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама