Цецка Цачева: Предизвикателството с миграционния натиск стои пред държавите в Черноморския регион

13:01, 05 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предизвикателството да се справим с огромния миграционен натиск стои пред всяка от държавите в Черноморския регион. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на откриването на Икономическия и Правния комитет на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество.

Цачева изтъкна важността на двете теми в момент като сегашния, когато бежанската вълна поставя на допълнително изпитания сигурността в черноморския регион. Заради бежанския въпрос Черноморският регион става все по-изложен на риск.

"Европа трябва да покаже солидарност, но да намери и баланса за запазване на сигурността си", подчерта Цецка Цачева. Тя призна, че може би реакцията на държавите е закъсняла, защото вече се обсъжда силно напреднал процес и затова има нужда от вземане на спешни мерки, но това само засилва ролята на организации като ПАЧИС за стабилизиране на региона.

Основните теми на заседанието във Варна са въвеждането на електронно правителство и борбата с корупцията, в които страните-участнички виждат допълнителна възможност за стабилизиране на региона. Изводите и препоръките от Варна ще бъдат представени на есенната среща на ПАЧИС в Букурещ. Преди срещата депутатът Павел Христов обяви, че е подготвен пакетът законодателни мерки за въвеждане на електронни услуги, до които българските граждани ще имат достъп чрез електронен идентификатор. Възможно е те да бъдат приети още в началото на следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама