Започна ремонтът на бул. "В. Априлов", затварят пътя в края на октомври

12:39, 05 окт 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна ремонтът на бул. "Васил Априлов" в Пловдив. Първата копка днес направи и.д. кмет Димитър Кацарски. Засега булевардът няма да се затваря, това ще стане вероятно в края на октомври, поясни главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев.

Градската магистрала е с над 100-годишна история и е една от първите, залегнали в общия устройствен план на Пловдив още от времето на арх. Йосиф Шнитер.

Паважната настилка на булеварда ще бъде премахната, като паралелно с това ще се извършат и допълнителни дейности за изграждане на един изцяло обновен път. Пълната рехабилитация включва подмяна на три водопровода, канализация, изграждане на дублиращ канал, вкарване на всички улуци в канализацията, увеличаване на габаритите на пътното платно в част от булеварда.

През следващия месец ще се работи по разширяване на пътя и изграждане на тротоарните настилки в участъка от Централна гара до ул. "Любен Каравелов". Това ще позволи булевардът да не бъде затворен на този етап. В следващите фази обаче, когато ремонтът ще продължи към "Пещерско шосе" и до ул. "Войнишка слава", артерията ще бъде затворена за движение.

Като съпътстваща инфраструктура се планира асфалтиране на улиците "Любен Каравелов" и "Гладстон" в участъците между бул. "Руски" и бул. "Васил Априлов".

Общата стойност на рехабилитацията на бул. "Васил Априлов" от Централна гара до ул. "Войнишка слава" е близо 7 млн. лв. Финансирането от общинския бюджет, първият етап трябва да бъде готов най-късно до март 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама