Две партии подписаха меморандум в Шумен

11:50, 05 окт 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само две партии - ВМРО-БНД и ПП Атака, се включиха и подписаха "Меморандум за недопускане на ДПС в управлението на община Шумен”.

Представителите на двете формации Златин Златев, Деан Станчев и Добрин Чайлев сложиха подписите си под меморандума, иницииран от Местна коалиция „Патриоти за Шумен“.

Според документа, идеята е политическите формации да декларират, че на ръководни постове в общината няма да се назначават представители на ДПС. Сред посочените длъжности са зам.-кметове, секретар, директори на дирекции в общинската администрация, председател на Общинския съвет и шефове на комисии в местния парламент.

„Ние от ВМРО-БНД, като национално отговорна партия, заявяваме, че се противопоставяме твърдо на символа, в който се е превърнала партия ДПС. А именно символ на корупция, задкулисие и мафия. Ние не делим хората по етнически, религиозен и партиен принцип, както го правят от ДПС. За нас са важни всички граждани”, каза координаторът на местната структура на воеводите Деан Станчев.

Той допълни, че целта на партията е обединението на всички български граждани без значение на техния пол, религия или етнос.

„Само заедно и обединени можем да се противопоставим на статуквото, което вече 25 години ни противопоставя и ограбва”, заяви още Деан Станчев.

Според него има постоянни провокации от страна на Движението, като по този начин партията разделя, а не обединява българските граждани.

Организаторите от коалиция „Патриоти за Шумен“ се ангажират да информират жителите на общината за спазването и изпълнението на меморандума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама