Лошата инфраструктура е основен проблем за хората в Търговище

09:29, 05 окт 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лошата инфраструктура се очерта като основен проблем за хората в Търговище, сочат резултатите от проведената анкета на Гражданско движение „ДНЕС“. В националната инициатива на Движението, която традиционно се провежда във всички областни градове под надслова „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община” се включиха 120 жители на града.

Около 32 % от анкетираните посочват лошата инфраструктура като най-сериозен проблем пред развитието на Търговище. На второ място  се нарежда безработицата и проблемът с реализацията на младите хора. На трето място и четвърто място с почти равен брой гласове - съответно 15 и 14 %  жителите на Търговище открояват липсата на културни и спортни събития, както и нуждата от изграждане на спортна зала. Уличните кучета са проблем за 11 на сто от анкетираните.

Като други проблеми гражданите са посочили обезлюдяването, ниските заплати, липсата на места за отдих и спорт.

"На база проведени анкети и срещи с гражданите ще се обобщят основните и най-важни за решаване проблеми, които се поставят на вниманието на народните представители от съответния избирателен район, кметовете, областните управители, председателите на общинските съвети и на групите в тях. Целта на проучването е да се групират проблемите на общината, като се започне от глобалните и се стигне до конкретните." обявиха от гражданското движение. Те обещаха, че след местните избори новите управници ще бъдат запознати с резултатите от анкетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама