Трилърът с убийството в русенския квартал "Дружба" отива на втора инстанция

08:24, 05 окт 15 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убийството, което потресе русенския квартал "Дружба 3" през юли 2013 г., влиза в Апелативния съд във Велико Търново. Причините са въззивни жалби от защитниците на двамата обвиняеми - мъжът на жертвата Тодор Маринов Тодоров и помощникът му Владимир Иванов.

Окръжен съд - Русе постанови в началото на тази година доживотен затвор с право на замяна на Тодор, затова че в нощта на 23 срещу 24 юли е умъртвил умишлено жена си Мелиса.

Припомняме, че до убийството се стигна след множество тежки семейни скандали, продължили с години. Жената била често малтретирата от мъжа си, а в дните, преди да бъде убита, тя даже се страхувала да влезе сама в дома си.

Все пак го направила във фаталната вечер на 23-и срещу 24-и юли 2013 г. Последвал скандал с мъжа й, по време на който той грабнал нож и я наръгал 3 пъти, два от които в областта на сърцето и един в корема, пише в обстоятелствената част на обвинителния акт. Пак там е упоменато, че Тодоров преместил трупа на жертвата в банята, измил старателно ножа, почистил също и местопрестъплението, като използвал белина, за да унищожи ДНК-следите.

За стореното разказал на майка си, която жевеела в Пиргово, след което отишъл в София и потърсил помощта на Владимир Иванов. Последният наел кола, с която дошли в Русе, увили тялото на мъртвата Мелиса в одеяло, като Тодор Тодоров го наръгал преди това няколко пъти, защото оставеният в продължение на дни в топлото лятно време труп се бил подул. По това време вече из целия апартамент, а и из входа и съседните жилища се чувствала силната миризма на трупно разлагане.

Двамата мъже натоварили тялото на Мелиса на автомобила и го изхвърлили в река Русенски Лом в района на Ивановските скални църкви. Одеалото захвърлили по-далеч.

Докато изнасяли трупа от входа, цели кичури коса падали от главата на жертвата, един от които точно пред вратата на съсед. Той не бил забелязан от Тодоров и Иванов, поради което човекът го изхвърлил, но в последствие бил намерен от разследащите на сметището, заедно с черджето, върху което бил паднал.

Именно това е породило слуховете, които започнаха да се носят още в началото на разследването в края на юли 2013 г. в квартал „Дружба 3”, където е живеела жертвата, че тялото й или части от него са открити в контейнера пред блока.

Другият подсъдим – Владимир Иванов от село Петърч, Софийско, също беше признат за виновен по повдигнатите му обвинения – че е укривал в дома си Тодоров, след като последният е убил жена си и че му е помогнал да изхвърли тялото й в река Русенски Лом. За това престъпление той получи 6 месеца затвор, при първоначален строг режим, а освен това трябва да изтърпи и остатъка от предишно свое наказание – 5 години, 4 месеца и 27 дена. През 2 000 година той е бил осъден от Софийския градски съд за убийството на съпругата му, което извършил непосредствено след като я заварил в недвусмислена, компрометираща ситуация с нейния любовник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама