С богата празнична програма Благоевград отбелязва 103-годишнината от освобождението си

08:08, 05 окт 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С богата празнична програма Благоевград отбелязва 103-годишнината от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Тържествата ще започнат в 10.00 часа с вдигане на националното знаме и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев - Македончето на площад "Георги Измирлиев". Половин час по-късно ще бъде отдадена почест на загиналите по време на освободителните движения. Това ще стане на паметника на Македоно-Одринското опълчение, който се намира на площад "Мите Марков". В благоевградския храм "Въведение Богородично" ще бъде отслужена и заупокойна молитва за загиналите в освободителните борби. Тя ще започне в 11 часа.

В 11.40 часа на площад "Македония" пък ще започне празничен концерт "Бойните маршове за честта и славата на България" на Академичен хор "Гусла". В 17 часа ще бъде открита и интерактнивната изложба "Благоевград - поглед към миналото". Тя ще бъде представена в Регионалния исторически музей.

Ще се проведе и тържествено заседание на Общински съвет - Благоевград. За първи път то няма да е в зала "22 септември", а в Драматичен театър "Никола Вапцаров" и ще бъде съчетано с връчването на наградите "Личност на годината". Събитието е предвидено за 18.30 часа. Следва концерт на ансамбъл "Пирин" с начало 20 часа, а гвоздеят ще бъде 3D мапинг шоуто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама