Показват електромобил, усъвършенстван от ученици от три държави в центъра на Търговище

07:24, 05 окт 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалната техническа гимназия в"Цар Симеон Велики" в Търговище посреща гости от Франция и Италия. Визитата е част от европейския  проект – E-day car - електромобилът на бъдещето.

"След една година съвместна дейност между нашето училище и  Институт „Льомоние” в град Каен във Франция и техническия институт в град Матера - Италия успяхме да  се запознаем с различна организация на обучение в училищата-партньори, да обменим  модели на преподаване, да подобрим комуникативните умения на учениците при използването на английски език, както и да се докоснем до новите технологии в автомобилостроенето." споделиха от гимназията. Те анонсираха, че се готвят да посрещнат 30 ученици от Франция и Италия, които ще гостуват на своите връстници и техните родители и така ще се докоснат до нашите  културни особености – храна, начин на живот, празници и исторически забележителности.

Работният график на участниците в проекта ще съчетае четири основни практически дейности. Те включват изработване на кабелно оборудване, компютърна диагностика на автомобил и техническо обслужване на електрогенератори в работилницата по автотранспортна техника на училището, изработване на електронни сигнални устройства в лабораторията по градивни елементи и компютърно програмиране и проектиране с AutoCAD на технически елемент.

Днес електромобилът Рено Zoe ще бъде официално представен пред учениците, а гражданите на Търговище ще могат да го разгледат от 15,45 ч. до 18 ч. на площад "Независимост" или в останалите работни дни от седмицата в двора на техническата гимназия.

Основната цел на проекта е прилагане на иновативни практики в областта на автотранспортната техника, водещи до повишаване на качество на преподаване и обучение.

"По учебен план в нашето училище се изучава устройството, поддръжката и експлоатацията на автотранспортната техника. Електромобилите и хибридните автомобили са новости, които са засегнати малко в действащите програми и то в теоретичен аспект. Проектът ще помогне да се актуализира образователния процес и да се засили практическата дейност. Обогатените знания и умения на учителите по професионална подготовка и учениците от специалността ще допринесе за разработване в извънкласни форми на различни транспортни средства, които се задвижват с елекродвигатели – картинги, мотопеди и други подобни", обявиха от Техническата гимназия в Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама