Басейнова дирекция-Плевен представя проект за управление на риска от наводнения

06:58, 05 окт 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Басейнова дирекция „Дунавски регион“ (БДДР) организира нарочна пресконференция, на която ще бъдат представени междинните резултати по проект „Разработване на планове за управление на риска от наводнения“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

От БДДР уточниха, че общата цел на проекта е принос за правилното и навременно прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда и в частност успешно и в срок разработване на необходимите документи относно оценката и управлението на риска от наводнения, съгласно изискванията на Директива 2007/60/ЕО относно оценката и управлението на риска от наводнения, насочена към намаляване на риска от настъпване на неблагоприятни последици за човешкото здраве и околната среда.

Ще бъдат представени целите на проекта и напредъка по изпълнение на дейностите до момента. Ще вземат участие представители на Басейновата дирекция и на екипа за управление и изпълнение. Участниците в публичното събитие ще бъдат запознати и с предстоящите дейности в оставащия срок до края на проекта.

Проектът е финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и има за цел осигуряване на необходимата научно-практическа подкрепа и подпомагане на Басейновите дирекции при изготвяне на планове за управление на риска от наводнения (ПУРН).

Срещата ще се състои днес, 5 октомври, от 11 часа в конферентната зала на х-л „Балкан“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама