До две седмици „Топлофикация“ ще поправи разрушената детска площадка в „Банишора“

23:47, 03 окт 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До две седмици „Топлофикация“ ще възстанови щетите на детската площадка при блоковете 38 и 38А в жилищния комплекс „Банишора“, която бе е затрупана заради отстраняване на проблем с аварирал топлопровод. Това съобщи за София Topnovini.bg запознат служител на „Топлофикация“.

По план ремонтът трябваше да приключи до 2 октомври, но след проверка на наш екип стана ясно, че разкопаната детска площадка все още не бе ремонтирана. Служителят обясни, че този срок се отнася за възстановяването на водоподаването, а останалите довършителни работи по асфалтирането и поправка на терена ще продължат в рамките на две седмици.

Преди няколко дни ви съобщихме за притеснени за безопасността на своите деца родители, които се вдигнаха на протест в квартала.

Наша проверка установи, че само някои от детските катерушки са оставени отстрани, докато се извършват ремонтните дейности. Но опасността за децата остава и те не могат да играят на площадката.

„Констатирахме, че топлопроводът е в много лошо състояние, и затова се каним да направим по-цялостна реконструкция“, каза пред бТВ Васил Ковачев от „Топлофикация”-София.

От „Топлофикация“ са съобщили на жителите за аварийните дейности. Тяхна е и отговорността за възобновяване на настилката и асфалтиране на площадката за сметка на дружеството. Пейките и детските катерушки трябва да се върнат на първоначалното си място.

София Topnovini.bg ще продължи да следи случая и да публикува информация своевременно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама