Танцова двойка от София спечели купа "Шумен"

20:15, 03 окт 15 / Спорт 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танцовата двойка Николай Колев и Лора Данкова от клуб „Дъга“ – София спечели купа „Шумен“ в 15-то издание на Открития републикански турнир по спортни танци, който се проведе днес в Шумен.

Второ място заеха танцьорите Антон Кандауров и Елеонора Дъбова от Бургас - клуб „Бургас 1975“

Талантливата шуменска двойка Октай Осман и Адриана Кирилова от "Фея-Данс" спечели трето място в турнира.

Общо 6 двойки достигнаха до финала на състезанието за купата на Шумен. На четвърто място са Иван Кръстев- Лора Телбийска от пловдивския клуб „Алекс“.

На пето място се класираха Билян Венков – Веселина Кузманова от клуб „Кристал“- Варна. На шесто място са Георги Боянов-Магдалена Иванова от клуб „Настроение“ – Русе.

Над 200 състезатели от цялата страна от общо 10 възрастови групи и класове премериха днес сили на танцовия подиум в спортна зала „Младост“. Над 40 бяха участниците от Шумен. Турнирът започна от 12 часа, а кулминацията бе състезанието за купата на “Шумен”.

Жури от 12 членове, излъчени от Българската федерация по спортни танци оцени майсторските  изпълнения на танцьорите.

Надпреварата за купа “Шумен” се проведе под патронажа на кмета на града Красимир Костов и с финансовата подкрепа на Общината.

Организатори на събитието са Община Шумен, Младежкия дом в града, Клуба по спортни танци “Фея – Данс” и Българската федерация по спортни танци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама